Boeken aanraders en e-reader/kindle talk

Hi lieve lezers!

Ik moet starten met zeggen dat ik mijn blog weer enorm verwaarloosd heb. Shame on me!

Er is ook zoveel gaande op dit moment met het Coronavirus. Hier wil ik nog een aparte post aan wijden (over hoe de balans te houden en het beste ervan te maken) maar deze post gaat over iets wat ik tijdens deze Corona crisis weer heb opgepakt namelijk. lezen!

Ik hou enorm van lezen maar merk dat het mama zijn, echtgenote en werknemer weinig tijd overlaat voor hobbies. Omdat ik nu thuis werk (alweer 10 weken!) heb ik af en toe een momentje om lekker te lezen in de tuin of op de bank.

Ik wilde jullie wat updates geven over de boeken die ik heb gelezen en waar ik nog mee bezig ben.

Oh ja en de liefde voor mijn kindle. Serieus, het is heerlijk om een ‘echt’ boek vast te pakken, te ruiken en door te bladeren maar hoe onhandig is dat soms? Je hebt maar 1 boek!  Wat als je die ergens meeneemt en er achter komt dat je het niks vind? Dan kun je niet zomaar een ander boek pakken.

Vandaar de liefde voor de Kindle. En dan ook echt die. Heb ook de Kobo Aura gehad en die was ok maar niets gaat boven mijn Kindle Paperwhite. In de zon leest het lekker, super licht en je kan er zoveel boeken op kwijt!

Heb ook nog een Kindle Unlimited abonnement waardoor heel veel boeken gratis zijn (inbegrepen in mijn abbo) en er vaak ook een gratis Audible luisterboek bijzit. Ben ik ook fan van. Lekker in de auto of tijdens het wandelen automatisch verder luisteren waar je met het lezen gebleven bent, want hij synct automatisch!

Anyway, ik dwaal af… De e-reader heeft mijn voorkeur dus maar ik lees ook net zo graag een fysiek boek. Ook vind ik het super fijn om een boek in de orgineel geschreven taal e lezen. Ik vind het gek dat ik een Engels boek moet lezen in het Nederlands als ik hem ook in de oorspronkelijke taal kan lezen. Wel is het zo dat als het boek origineel in het Deens of Japans of Frans ofzo geschreven is, ik hem dan wel iever in het Nederlands lees omdat het dan toch niet uitmaakt. Gek? Of niet? Ik weet het niet.. Kan alleen zeggen wat voor misschien vreemde leesvoorkeuren ik heb.

De afgelopen tijd heb ik ook mijn genre iets uitgebreid. Ik las voorheen veel thrillers/mystery en drama/romans. Nu heb ik mijn smaak wat uitgebreid en daar kwamen de volgende boeken uit.
Oh ja, ben ook te vinden op Goodreads trouwens, de IMDB van de boeken. Link staat ook in de blog ergens op de homepagina.

 1. Labyrint – Esther Verhoef
  Labyrint – De verhalen
  13 verhalen die allemaal een duister tintje hebben. Sommige verhalen zijn heel sterk zoals de stagiare en worstcasescenario. Andere middelmatig zoals erken mij. Wel het lezen waard!
 2. 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World – Elif Shafak.
  10 minutes 38 seconds in this strange world: Elif Shafak
  Heerlijk boek! Je hebt het gevoel dat je in Istanbul bent en alles voelt, ruikt en ziet. Dit boek is zowel ontroerend als grappig als je in het leven van Tequila Leila duikt. (Ja toevallig hebben we dezelfde naam :-))
 3. Men Without Women – Murakami
  Men Without Women: Stories (English Edition)
  Eentje die ik zelf minder snel zou pakken maar ik ben aangenaam verrast!
  Korte aparte verhalen over mannen die in meer of mindere mate te maken hebben met isolatie, verlating of depressie. Klinkt zwaar maar zoals Muramaki het vertelt leest het heerlijk weg.
 4. Als het bloedt – Stephen King
  Als het bloedt
  Het is Stephen King (De king van de thrillers) dus veel hoef ik denk ik niet toe te voegen. Dit is een meesterwerkje! ZO blij dat deze man nog leeft en boeken schrijft, niet normaal gwoon! 4 korte verhalen zijn dit met elk een ander thema. Ik ga niet  veel verklappen maar als je de outsider van hem hebt gelezen dan ga je heel blij zijn met verhaal nummer 3.
 5. Door het sleutelgat – Ruth Ware
  Door het sleutelgat
  Hier was ik heel enthousiast over voordat ik hem gelezen had door alle promotie. Hij is goed maar niet zo goed als ik verwachtte. Kan ook aan mij liggen hoor. Het gaat over een meisje dat als nanny gaat werken bij een rijk gezin in een afgelegen huis. Op het eerste gezicht lijkt het een droombaan maar al gauwe merkt ze dat dingen niet helemaal in orde zijn daar…

Oh en hier is een link naar de kindle paperwhite. Nu super goedkoop zie ik bij Amazon..

<a target=”_blank” href=”https://www.amazon.nl/gp/product/B07FQ4XCR1/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=247&creative=1211&creativeASIN=B07FQ4XCR1&linkCode=as2&tag=alltheprettyt-21&linkId=71192d8036dd9206d7886ff26a534eb8″>Kindle, nu met ingebouwde schermverlichting, zwart</a><img src=”//ir-nl.amazon-adsystem.com/e/ir?t=alltheprettyt-21&l=am2&o=38&a=B07FQ4XCR1″ width=”1″ height=”1″ border=”0″ alt=”” style=”border:none !important; margin:0px !important;” />

 

Leave a Reply