Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de ICT?

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen:

10 procent van de werkzame ICT’ers in Nederland is vrouw, blijkt uit cijfers van het CBS.

10 procent! Dat is 1 op de 10! Waarom is dat anno 2018 nog steeds zo terwijl we juist die vrouwen daar zo hard nodig hebben? Het begint eigenlijk al bij onze dochters. De ICT branche wordt veel minder gepromoot terwijl daar juist zat werk is en ook nog eens een mooie carrièremogelijkheid is. Als ouders kunnen we dus niet alleen onze jongens maar ook onze meisjes alvast voorbereiden want techniek wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. Het is niet alleen voor jongens en het beeld van een nerd met bril achter een pc in z’n eentje is ook allang niet meer van deze tijd. Nee, hoe stoer is het om als meisje te kunnen programmeren, te kunnen testen of te kunnen hacken.. Ik bedoel maar!

Ik werk zelf ook in de IT en merk zelf dat er soms wat vooroordelen heersen. Niet dat ik het ermee eens ben maar ik leg ze wel even op tafel. Misschien dat het makkelijker wordt om dan te begrijpen waarom deze feiten nou eenmaal bestaan.

Het eerste vooroordeel is dat vrouwen te emotioneel zijn. Ok point taken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die best kan begrijpen. Mannen die zeggen waar het op staat. Ja, soms bot en lomp zonder rekening te houden met hun publiek maar zonder dat emotionele.Dan ligt het als het ware ‘op tafel’. Daarna is het ook echt klaar. Als je ze daarna weer bij de koffieautomaat tegenkomt zijn ze het alweer vergeten en praten ze er niet meer over.

Vrouwen hebben vaker de neiging iets persoonlijk te maken. (Ik herken dat, want – vrouw :-)) Soms ontstaat er dan een situatie waarin emotie de overhand neemt, je met een hoger toontje gaat praten en duidelijk aangeslagen bent. Dat is ook moeilijk te verbergen maar dan krijg je wel meteen iets in de trant van ‘je hoeft niet zo emotioneel te worden hoor’. Dat maakt je dan nog emotioneler en dan bevestig je alleen maar het vooroordeel.

Dus ja dat klopt enigszins wel. Maar is dat zo erg? Naast al dat testosteron is het soms een fijne afwisseling. Ik zeg niet dat het goed is om alleen maar vrouwen in een team te hebben, maar ik geloof zeker dat een gezonde mix van beiden uiteindelijk tot een productiever team zal leiden.

Het tweede vooroordeel dat ik vaak hoor is dat vrouwen niet technisch genoeg zijn. Om dit te begrijpen moeten we terug naar de universiteit . Daar domineren vrouwen nog steeds in aantal maar niet als het op de Bèta studies aankomt. Vrouwen zijn vooral te vinden in de gezondheidszorg en mannen meer in de studies met betrekking tot natuur en techniek. Dat betekent niet dat ze het niet kunnen, de vraag is alleen waar komt het door dat het aantal zo laag is? Komt dat doordat de voorlichting niet goed genoeg is? Of omdat vrouwen verwachten dat ze later toch parttime gaan werken en dat niet kan in de ICT?

Ik kan die vragen niet beantwoorden maar het is wel goed om er stil bij te staan.

Ook het vooroordeel dat vrouwen minder ambitieus zijn en later toch minder gaan werken gaat niet altijd op. Natuurlijk komt het vaker voor dat als een vrouw moeder wordt ze minder wil werken en haar carrière op een lager pitje zet om tijd met haar kinderen door te brengen. Daar is op zich niks mis mee. Dat betekent niet dat ze niet ambitieus is. Dat betekent alleen dat ze op dat moment meer waarde hecht aan er vaker zijn voor haar kinderen want die worden al zo snel groot. We krijgen in Nederland maar 4 maanden zwangerschapsverlof dus als je kindje 3 maanden is wordt je geacht weer vol aan het werk te zijn. Ik weet niet hoe dat bij de meeste vrouwen gaat maar ik had er best moeite mee. Ik hou van mijn baan en vind het heerlijk iets te doen waar ik goed in ben maar mijn beide kindjes waren gewoon nog zo klein en kwetsbaar. Je wenst op dat moment dat je ergens in Scandinavië woont waar vrouwen bijna een jaar verlof krijgen en de mannen 3 maanden. Hoe heerlijk is dat? Maar als de kinderen dan eenmaal naar school gaan dan is het prima om je carrière weer een boost te geven en weer fulltime te gaan werken. Plus, er zijn genoeg vaders die ook minder werken omdat ze vinden dat ze ook een dagje doordeweeks thuis willen zijn met hun kroost. Alleen maar toejuichen zou ik zeggen.

Bron:iStock

Dan zul je je afvragen waarom we die vrouwen willen in die branche.. Het is aangetoond dat een divers team tot betere resultaten leidt. Ook zijn vrouwen vaker taakgericht en is dat juist iets wat goed te doen is in de IT. Doordat we steeds meer richting ‘Agile’ werken gaan is communicatie ook steeds belangrijker geworden, juist in die branche. Vrouwen zijn over het algemeen goed in de communicatie tussen twee verschillende ‘werelden’ dus zullen deze rol goed kunnen oppakken.

Wat zijn dan echt de voordelen om als vrouw de IT in te gaan? Nou dat zal ik met jullie delen:

Ten eerste word je als ICT er gewoon heel goed betaald. Hoe specifieker en technischer de skills hoe beter. Soms zelf inclusief lease-auto.

Ten tweede is het in het kader van ‘het nieuwe werken’  vaak geaccepteerd om soms vanaf huis te werken en heb je ook kans dat je werktijden redelijk flexibel zijn. Anders dan mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken.

Ten derde is het fijn om uniek te zijn als vrouw, dus heel veel concurrentie zul je niet hebben. Hier en daar zijn er natuurlijk wel vrouwen maar je zult bijna altijd opvallen. Dat is dan ook weer goed om je te positioneren. Want je wordt niet snel vergeten en zo kun je laten zien dat je die bonus/promotie/salarisverhoging waard bent.

En last but not least: Tussen al die kerels kun je laten zien dat je een echte #Girlboss bent.

 

Heb ik je overtuigd?

Heel veel liefs, en tot de volgende keer xxx Laila

Leave a Reply