10 Netflix Favorieten

 

Een tijdje geleden konden jullie lezen over mijn liefde voor boeken. Ik had beloofd om ook iets te schrijven over mijn andere liefde – Netflix series.

Ik ben al netflix lid sinds 13 september 2013. Ja echt, net even opgezocht. Netflix in Nederland bestaat sinds 11 september 2013. Ook opgezocht. Do I need to say more? Blijkbaar ben ik een die hard netflixer van het eerste uur. Tegenwoordig wordt het bingewatchen genoemd. Dat houdt in dat je heel veel afleveringen – of een heel seizoen- achter elkaar kijkt. Eerlijk, als ik zou kunnen (lees geen baan, geen kids en geen man) zou ik echt wel dagen achter elkaar kijken. Ik weet nog dat een vriendin vertelde dat ze het nieuwe seizoen van house of cards in een dag had afgekeken. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Hoe dan??

Goed, dus toen ik eenmaal toegang had voor €7,99 per maand (het bedrag destijds) ging ik natuurlijk helemaal los. En nog steeds als mijn man voor zijn werk soms in het buitenland zit en ik de kinderen naar bed heb gebracht kan ik me enorm verheugen op een nieuwe aflevering kijken in bed. Heerlijk!

Het leek me leuk om mijn favorieten op een rijtje te zetten. Ik neem nu even alleen de series hoewel er natuurlijk ook hele fijne films te zien zijn! Dit is trouwens niet op volgorde van hoe vet ze zijn, gewoon willekeurig opgesomd.

 1. Pretty Little Liars

  Deze serie heb ik vanaf de start een beetje als licht vermaak gekeken, en hoewel ik weet dat het meer iets is voor 20-ers geniet ik stiekem heel erg hiervan. Nu de serie helemaal klaar is kan ik zeggen -ga hem kijken. Het is een soort mysterie achtige tienerdrama dat zich afspeelt in Rosewood. Daar begint het met de vermissing van een van de vriendinnen Alison. Daarna krijgen de meiden bedreigingen door een zeker A. Die worden steeds erger en het leuke blijft raden wie de meiden het leven zuur maakt. Spoiler: Dit wordt pas heel erg laat bekendgemaakt…Zodat je toch vol spanning wacht op het volgende seizoen. De volledige 7 seizoenen staan op Netflix.

 2. Black Mirror

  Deze serie heeft allemaal op zichzelf staande afleveringen dus in principe zou je ze in willekeurige volgorde kunnen kijken. Ook de acteurs zijn elke keer anders. Dat geeft het een soort film gevoel. Zeker omdat de kortste aflevering 42 minuten is. De serie beschrijft hoe de invloed van technologie ons leven kan veranderen. Het is geen science fiction, hoewel sommige afleveringen daar wel op duiden. Het laat simpelweg zien hoe sociale media, internet en technologie in het algemeen ook een duistere kant op ons leven kunnen hebben. De verhaallijnen lijken absurd in sommige opzichten en een ver van mijn bed show maar toch ook beangstigend herkenbaar en dichtbij. De serie kijkt ook heerlijk weg en in mijn ogen is dit een van de beste series ooit gemaakt.Seizoen 1 t/m 4 staan nu op Netflix.

 3. Jane The Virgin

  Jane the virgin is een drama/komedie gebaseerd op een Venezuelaanse Telenovela. Dat komt ook terug in de vertelstijl. De voice over is die van een latijns Amerikaanse man en de serie wordt ook verteld in deze stijl. Dat maakt het uniek en makkelijk om naar te kijken. Jane is zoals de titel al aangeeft maagd en wil dat blijven tot het huwelijk. Ze heeft een lief vriendje die haar begrijpt en op haar wilt wachten Dan wordt ze bij een controle in het ziekenhuis per ongeluk geïnsemineerd met het sperma van Rafaël. Die toevallig de broer is van de dokter die haar geïnsemineerd heeft. Gek hè. Het wordt nog gekker maar dat laat ik je lekker zelf beoordelen. Deze serie is echt een aanrader als je houdt van een telenovela achtige verhaallijn..Seizoen 1 t/m 3 zijn uit op Netflix

   

 4. The Killing

  De killing is een superspannende thriller die in het eerste seizoen vooral draait om de vermissing van de 17-jarige Rosie Larson. Detectives Holden Linden zijn op de zaak gezet en hebben beiden een andere manier van omgaan met deze case. Hoewel de serie in het begin langzaam aanvoelt is het de moeite waard om verder te kijken. In seizoen 1 krijg je dan ook meteen antwoord op de grote vraag: What happened to Rosie Larson? Een toppertje! Seizoen 1 t/m 4 staan op Netflix.

 5. The end of the F***ing World

  Dit is een nieuwe serie op Netflix. Het eerste seizoen is uit en gaat over de tieners James & Alyssa. James is ervan overtuigd dat hij een psychopaat is omdat hij fantaseert over mensen vermoorden. Op school ontmoet hij Alyssa die aan alles een hekel lijkt te hebben behalve James. Samen gaan ze op een roadtrip om Alyssa’s vader te vinden. Een beetje een vreemde maar wel leuke serie.

 6. Modern Family

  Modern Family is een van de series die je een paar keer kan kijken en het nog steeds grappig blijft. De serie gaat over Jay Pritchett en zijn familie. Jay wordt gespeeld door Al Bundy. Of tenminste, de acteur die Al speelt. Ik denk dat dit genoeg is om de serie te kijken. Hilarische karakters afgewisseld met leuke verhaallijnen. Dit is voor mij een klassieker die zeker in het rijtje thuis hoort van Friends, Seinfeld en How I met your mother. De eerste 8 seizoenen staan op Netflix.

 7. The Affair

  The affair gaat over de verhouding tussen twee mensen die beide getrouwd zijn maar toch voor elkaar vallen. Het leuke aan deze serie is dat elke aflevering voor de eerste helft door de ogen van het ene karakter wordt verteld en de tweede helft door de ogen van het andere karakter. En de beleving verschilt nogal. Als kijker moet je raden welk gedeelte de waarheid bevat maar vaak blijkt de waarheid een beetje in het midden te liggen. Daardoor maakt het de serie toegankelijk en kijkt hij lekker weg. De eerste 2 seizoenen staan op Netflix.

 8. GirlBoss

  Girlboss is gebaseerd op het gelijknamige boek en waargebeurde verhaal van Sophia Amoruso die van blut naar succesvol gaat als ze haar eigen merk Nasty Gal opstart. Helaas heeft Netflix de stekker eruit getrokken na seizoen 1. Daar baalde ik vreselijk van. Maar je kunt altijd nog haar boek lezen als je wilt weten hoe het afloopt. Wel een beetje een chickflick maar heel inspirerend voor de vrouwen die erover denken om hun eigen business op te starten. Babe, you got this!

 9. Breaking Bad

  Breaking Bad is eigenlijk een klassieker die vanzelfsprekend is om te kijken maar ik heb hem niet meteen gezien. Pas toen iedereen bleef aandringen toch maar gedaan. Ik vond hem in het begin langzaam op gang komen en niet helemaal te gek. Maar oh wat wordt dat later ingehaald! Een terechte keuze. Een van de beste series op Netflix. Het volledige seizoen staat op Netflix.

 10. Bates Motel

  Kennen jullie de film Psycho? Nou dit is de hedendaagse voorloper van die film. Het verhaal gaat over Norman Bates en de ongewone relatie met zijn moeder Norma. Je ziet langzaam hoe Norman zich vormt van een gewone jongen tot het karakter dat later in psycho te zien is. Ook Norma leer je steeds beter kennen en langzaam komt ook haar ware aard naar boven. Norma speelt de rol zo ontzettend goed dat ik niet snap dat ze geen Oscar heeft gekregen. Wat een topactrice! Het draait voornamelijk om deze twee maar er zijn genoeg andere karakters te zien die samen de serie tot een spannend geheel maken. Seizoen 1 t/m 3 staan nu op Netflix.

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad. Hebben jullie nog aanraders die ik echt moet zien of heb je een aanvulling of mening over de lijst dan hoop ik je reactie te lezen.

 

Liefs,

Laila

 

Leave a Reply