Boeken Favorieten

Ik hou van lezen. Vroeger toen ik nog een klein kind was en vroeger voordat iedereen iPhones, iPads en Macbooks had moesten we onszelf als kind vermaken. Hoewel spelen met mijn beste vriendin nog steeds favoriet was, kwam lezen op een goede tweede plek.

Eerst nog via de bibliotheek. Dat verzadigde mijn leeshonger wel maar het duurde vroeger een tijdje voordat de nieuwste boeken in de bieb te krijgen waren.Het duurde deze chick dus allemaal iets lang. Ik ging dan stiekem naar de boekhandel en keek mij ogen uit naar wat er allemaal uit was. Van mijn zakgeld kocht ik dan de nieuwste boeken. Vooral thrillers. Mijn lievelingsschrijver destijds was R.L Stine. Grappig dat ik me dat nog kan herinneren. Vooral zijn Fear street boeken. (Wie kent ze nog meer??) Ik heb ze net gegoogled en kwam al die namen van vroeger tegen. Heel nostalgisch omdat weer te lezen. Dan voel ik. me meteen weer 10 jaar.

Anyway, mijn point is dat ik nog steeds een boekenwurm ben maar nu met mate. Ik heb nu ook nog een fulltime baan, gezin en sociaal leven. Maar als het even kan dan verlies ik mezelf weer met liefde in een boek. Oh ja, nog een grappig weetje: Ik leen nog steeds boeken uit de bieb. Laatst vertelde ik dit aan een collega. Die moest lachen en zei: “Ik wist niet dat volwassenen dat nog deden.” Tja, guilty.

Ik ben dus de moeder die met haar dochter boeken komt lenen maar ook zelf op zoek is naar de nieuwste boeken. Zo diep gaat mijn boekenliefde. Ik stond er ook op om een boekenkast in huis te halen. Mijn man zag het eerst niet zitten maar nu vindt hij hem ook cool. Het liefst heb ik een hele boekenkamer met een mooie fauteuil erin en een dekentje. Ideale leeskamer. Misschien ooit als de kids uit huis zijn en we een kamer over hebben.

Dat zegt genoeg over de liefde voor boeken. Daarom wijd ik deze blog aan deze hobby/liefde.

Er zijn zoveel leuke/spannende/interessante/ontroerende boeken dus dit is slechts een kleine greep uit mijn favoriete selectie.

Plaatje 1 de vrouwenboeken:

 • Babe you got this: Must have voor vrouwen die werken of iets voor zichzelf willen beginnen. Nadat je dit boek uithebt, voel je je on top of the world en heb je het gevoel alles op professioneel gebied aan te kunnen
 • Babe you got this. Het werkboek: Dit is de opvolger van bovenstaande en is een boek waarin je wordt begeleidt na te denken over jezelf, je kwaliteiten, dromen etc. Hier kun je later op terugkijken of gebruiken om je dromen waar te maken.
 • GirlBoss: Een inspirerend verhaal over een meisje dat van blut naar een miljoenen imperium gaat. Ook inspiratie genoeg om in jezelf te geloven en je dromen waar te maken. P.S. Hier is ook een netflix serie van alleen is die helaas van de buis gehaald na het eerste seizoen.

Plaatje 2 de thriller en romans:

 • The chalk man (krijtman) Een van de spannendste boeken die ik heb gelezen. De schrijfstijl is uniek en meeslepend. Deze kun je echt in een adem uitlezen. 
  ” Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?”
 • De noodzaak Dit is een van de oudere Stephen King boeken maar mijn favoriet. Het gaat over een merkwaardige winkel in Castle Rock, Maine. Dit lijkt in het begin onschuldig maar laat zien hoe ver men kan gaan uit hebzucht.
 • Eten, bidden, beminnen (eat,pray,love) Deze is ook bekend van de gelijknamige film. Ik heb eerst het boek gelezen en vond hem geweldig. De film viel daarna iets tegen. Het boek is uitgebreider, gedetailleerder en een genot om te lezen. Je waant je zo in Italie, India en Bali. Een echte topper!
 • Het Rosie project Dit is een komisch boek dat de relatie beschrijft tussen autistische docent en een jonge excentrieke studente. Leuk aan dit boek is dat je langzaam een kijkje krijgt in het brein van de docent en het steeds meer gaat begrijpen en sympathieker gaat vinden naarmate het boek vordert. Een leuk luchtig boek dat je een goed gevoel geeft.

Plaatje 3 de kookboeken:

 • All day breakfast Heerlijke ontbijtrecepten – van Havermout tot eitjes. Mooie foto’s em makkelijk beschreven.
 • Power Food Fijn boek met hippe, gezonde gerechten en heel veel inspiratie om te genieten met een goed gevoel. Elk gerecht met een prachtige foto.
 • Mijn Arabische keuken Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ik dol ben op Marokkaans eten maak ik het niet vaak genoeg, Dit boek heb ik wel gebruikt om lekker gerechtjes zoals bastilla, tajine en harrira mee te maken. Ook als je een beginner bent in de Marokkaanse keuken is dit boek prima te doen. Mooie foto‘s en alles wordt uitgelegd. Leuk detail: Alle gerechten staan er ook met de Arabische titel.

Nou ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan. Dit was echt een kleine selectie dus wie weet komt er nog een keer een best of 2018 books. Ik zou heel graag van jullie willen weten welke boeken jullie lezen zodat ik zelf ook inspiratie op kan doen.

Stay tuned want de volgende blog gaat over mijn andere liefde: Netflix series. 

Voor nu een fijne dag en ik hoor graag de reacties!

Liefs,

Laila

1 comment / Add your comment below

 1. Leuk artikel! Ik ga de tips zeker opvolgen! Hou zelf heel erg van romans dus dat moet wel goed komen.

Leave a Reply